Fintech girişimi Pennylane, 2 milyar euro değerleme üzerinden 75 milyon euro yatırım aldı

Pennylane’in unicorn şirket ünvanı aldığını 2024’ün Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Şirket, şimdi de yeni bir yatırım haberiyle gündeme geldi. 

Pennylane, 2 milyar euro değerleme üzerinden 75 milyon euro yatırım aldı. Şirketin 75 milyon euroluk yatırım turu Sequoia Capital, CapitalG ve Meritech tarafından ortaklaşa yönetildi. Fransa merkezli Pennylane’in yatırım turunda DST Global yer aldı.

Pennylane, yeni gelen yatırımı Avrupa’daki hizmetlerini genişletmek, özellikle Almanya’da faaliyet göstermeye başlamak için kullanılacağını açıkladı. 

​Pennylane, 2019 yılında Arthur Waller, Alexandre Roquoplo, Édouard Mascré, Félix Blossier, Quentin de Metz, Tancrède Besnard ve Thierry Déo tarafından ​hayata geçirildi. ​Şirket, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile muhasebecilere yönelik bulut tabanlı bir muhasebe yazılımı geliştiriyor.

Pennylane; fatura kesme ve alma, gider yönetimi, nakit akışı takibi, finansal tahmin ve defter tutma gibi temel muhasebe işlevlerini tek bir platformda birleştirerek kullanıcılarına kapsamlı bir çözüm sunuyor. Öte yandan özellikle Avrupa’daki muhasebe uygulamalarına uygun şekilde tasarlanan platform, hem işletmelere hem de muhasebecilere dijital dönüşüm konusunda önemli avantajlar sağlıyor. 

Ayrıca yapay zeka ve üretken yapay zeka teknolojilerini ürünlerine entegre ederek muhasebecilerin iş yükünü hafifletmeyi ve süreçleri otomatikleştirmeyi hedefliyor. Şirket, yaklaşık 4 bin 500 muhasebe firması ve 350 binden fazla küçük ve orta ölçekli işletmeye hizmet veriyor. Pennylane, mevcut çalışan sayısını 550’den 2025 yılı sonuna kadar 800‘e çıkarmayı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Kopya çektiği için üniversiteden atıldı, hile yapmak için yapay zeka geliştirdi
  • Nisan 24, 2025

Yapay zeka, yaratıcı ve üretken çözümler kadar, etik sınırları zorlayan girişimlere de ilham kaynağı oluyor. Hile yapmak için tasarlanmış Cluely’nin eğitim ve iş dünyasında nasıl bir tehdit oluşturduğu, yasal ve ahlaki açıdan tartışılıyor. Kaynak chip

Devamı

Devamı
Elon Musk’ın Optimus robotları, Çin’den gelen darbelere takıldı
  • Nisan 24, 2025

Tesla’nın insansı robotu Optimus’un seri üretim hedefleri, Çin ve ABD arasındaki giderek derinleşen ticaret savaşının ve nadir toprak elementlerinin ihracat kısıtlamalarıyla en büyük darbeyi aldı. Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir