
Katılımcıların yüzde 91,81’i tedavi sürecinde ücretsiz grup terapisi veya bireysel psikolojik destek almak istiyor.
Ulusal Kanser Haftası kapsamında açıklanan araştırma, hastaların tedavi sürecinde en çok psikososyal destek arayışında olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar, bütüncül tedavi anlayışının önemine dikkat çekti.
Ulusal Kanser Haftası kapsamında Kanserle Dans Derneği ve Değer Temelli Sağlık Derneği (DETASEDER) iş birliğiyle düzenlenen Paydaş Buluşması’nda, “Kanser Tedavisinde Hasta Beklentileri Araştırması”nın 2025 yılına ait sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Türkiye’nin en güncel ve kapsamlı araştırmalarından biri olan çalışma, kanser hastalarının tedavi sürecinde karşılaştıkları sorunlara ve beklentilerine ışık tuttu.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Özsarı, araştırmanın özellikle hasta ve yakınlarının psikososyal ihtiyaçlarını gözler önüne serdiğini belirterek, “Tedavi süreci sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da oldukça yıpratıcı. Bu nedenle destek hizmetlerinin bütüncül bir yapıya kavuşması büyük önem taşıyor” dedi.
Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Umut Demirci, araştırmaya katılan hasta ve hasta yakınlarının yüzde 48,98’inin meme kanseriyle ilişkili olduğunu belirtti. Meme ve jinekolojik kanserler birlikte değerlendirildiğinde bu oran yüzde 58’e çıkıyor. Katılımcıların yüzde 80,40’ı dünyadaki yeni tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak istediğini ifade etti.
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan ‘normal doğum’ açıklaması: Sezaryen bir ameliyat, doğum şekli değil Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan ‘normal doğum’ açıklaması: Sezaryen bir ameliyat, doğum şekli değil
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Habertürk televizyonu canlı yayınında soruları yanıtladı. Memişoğlu, Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bütün İstanbullulara geçmiş olsun dileklerini iletti. Deprem esnasında Ankara’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla…
DevamıJaponya’da 16 yıl yaşayan Türk mimar deprem sırrını anlattı: 3 dakika, 3 saat ve 3 gün kuralı Japonya’da 16 yıl yaşayan Türk mimar deprem sırrını anlattı: 3 dakika, 3 saat ve 3 gün kuralı
Sonraki haber Japonya’da eğitim aldıktan 10 yıl çalışan Türk mimar Rahman Kaç, deprem öncesi ve sonrasıyla ilgili önerilerini anlattı. Japonya’da 16 yıl yaşayan Türk mimar Rahman Kaç, 2008’de 18 yaşındayken mimarlık eğitimi için gittiği Japonya’da okulu bitirdikten sonra…
Devamı