Yerli girişim MaestroHub, 600 bin dolar yatırım aldı

Endüstriyel veri yönetimi alanında çalışan MaestroHub, 600 bin dolar yatırım aldı. Yatırım turunda Fark Labs ve Cevher Grubu yer aldı. 2023 yılında kurulan Maestro Hub, yeni aldığı yatırımı ABD ve Almanya’daki pazarlarında büyümek ve yapay zeka teknolojilerini platformuna entegre etmek için kullanacağını açıkladı.

Yasir Tunçer, Barış Velioğlu, Aras Yiğit Çakmak, Fevzi Murat Solmaz ve Ongun Demirler tarafından hayata geçirildi. Endüstriyel veri yönetimi girişimi, üretim işletmelerine veriye dayalı karar alma gücü kazandırmayı hedefliyor. 

Platform, üretim hattından yönetime kadar tüm süreçleri dijitalleştirerek kayıpları görünür kılarak sürekli iyileştirme sağlıyor. Özellikle Endüstriyel DataOps (veri operasyonları) platformu olarak başlayan MaestroHub, aldığı yatırımla Endüstriyel Karar Destek Platformuna dönüşüm yolunda önemli bir adım attı.

Şirketin sağladığı ana faydalar arasında, üretim süreçlerine gerçek zamanlı görünürlük, kayıpların azaltılması ve daha verimli, sürdürülebilir kararlar alınması yer alıyor. MaestroHub, üretim verilerini kullanarak akıllı iç görüler ve dijital ürünler yaratmayı amaçlıyor. Ayrıca platformda gelişmiş veri analitiği ve gerçek zamanlı maliyet-kayıp modellemesi gibi özellikler bulunuyor. 

2024 yılı itibarıyla yüzde 175 büyüme kaydeden MaestroHub, otomotiv, beyaz eşya, kimya, döküm, gıda ve tekstil gibi sektörlerde faaliyet gösteriyor. 

Cevher Grubu Genel Sekreteri Cevher Özyavuz, sanayi şirketlerinin büyümesinin sadece veri üretmekle değil, doğru veri yönetimiyle mümkün olduğunu belirtti. 70 yıllık deneyimlerini geleceğin teknolojileriyle birleştirerek veri yönetiminin sanayinin sürdürülebilir başarısı için kritik olduğunu vurguladı.

Fark Labs Kurucusu ve Başkanı Ahu Serter, MaestroHub ile iş birliğini güçlendirdiklerini belirterek, sanayi şirketlerinin veriyi kullanma biçimini kökten dönüştürmeye ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Ayrıca MaestroHub’un büyük miktarda veri üreten üreticiler için bu verileri akıllı iç görülere ve gelir getiren dijital ürünlere dönüştürdüğünü vurguladı. 

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Kopya çektiği için üniversiteden atıldı, hile yapmak için yapay zeka geliştirdi
  • Nisan 24, 2025

Yapay zeka, yaratıcı ve üretken çözümler kadar, etik sınırları zorlayan girişimlere de ilham kaynağı oluyor. Hile yapmak için tasarlanmış Cluely’nin eğitim ve iş dünyasında nasıl bir tehdit oluşturduğu, yasal ve ahlaki açıdan tartışılıyor. Kaynak chip

Devamı

Devamı
Elon Musk’ın Optimus robotları, Çin’den gelen darbelere takıldı
  • Nisan 24, 2025

Tesla’nın insansı robotu Optimus’un seri üretim hedefleri, Çin ve ABD arasındaki giderek derinleşen ticaret savaşının ve nadir toprak elementlerinin ihracat kısıtlamalarıyla en büyük darbeyi aldı. Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir