ChatGPT, önceki sohbetlerde konuşulanları hatırlayarak daha kişiselleştirilmiş yanıtlar verebilecek

OpenAI, ChatGPT’ye yepyeni bir “hafıza” özelliği kazandırıyor. Şirketin perşembe günü yaptığı duyuruya göre, bu özellik sayesinde ChatGPT, önceki sohbetlerde konuşulanları hatırlayarak daha kişiselleştirilmiş yanıtlar verebilecek. 

Ayarlar menüsünde “referans alınan kayıtlı hafızalar” şeklinde görünen bu özellik, ChatGPT’nin metin, ses ve görsel üretim yeteneklerine daha fazla bağlam kazandırmayı hedefliyor. Bu yeni hafıza fonksiyonu sayesinde, kullanıcılar ChatGPT’ye aynı bilgileri tekrar tekrar vermek zorunda kalmayacak. Sohbetler daha akıcı ve kişisel bir deneyime dönüşecek. Geçtiğimiz aylarda Google da benzer bir özellikle Gemini’a hafıza kazandırmıştı.

Elbette, her kullanıcı bu tür bir veri saklama sisteminden memnun olmayabilir. OpenAI bu konuda da opsiyon sunuyor. Ayarlar üzerinden hafıza özelliğini tamamen devre dışı bırakmak veya belli hatıraları yönetmek mümkün. Ayrıca kullanıcılar, ChatGPT’ye “Hakkımda ne hatırlıyorsun?” gibi sorular sorarak kaydedilen bilgileri görüntüleyebiliyor ya da “Geçici Sohbet” moduna geçerek hiçbir bilginin kaydedilmediği bir deneyim yaşayabiliyor.

Geçtiğimiz yıl OpenAI, kullanıcıların ChatGPT’den bazı detayları unutmasını veya hatırlamasını isteyebileceği bir güncelleme yapmıştı. Ancak bu sistem, kullanıcıların özel olarak komut vermesini gerektiriyordu. Yeni gelen hafıza özelliği ise bu süreci çok daha akıcı ve otomatik hale getiriyor. Ayrıca, daha önce hafıza özelliğini aktif etmiş olan kullanıcılar için yeni sistem varsayılan olarak açık olacak.

Yeni özellik ilk etapta yalnızca ChatGPT Pro ve Plus abonelerine sunulacak. Ancak Birleşik Krallık, AB ülkeleri, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre’de yaşayan kullanıcılar bu güncellemeyi hemen kullanamayacak. OpenAI, bu bölgelerde yerel regülasyonlara uygunluk için ek değerlendirmeler yapılması gerektiğini belirtiyor. Yine de şirket, bu pazarlara açılma konusunda kararlı. Ücretsiz ChatGPT kullanıcıları için ise şimdilik bir takvim paylaşılmadı. OpenAI sözcüsü yaptığı açıklamada, “Şu anda önceliğimiz ücretli abonelik katmanlarına odaklanmak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Kopya çektiği için üniversiteden atıldı, hile yapmak için yapay zeka geliştirdi
  • Nisan 24, 2025

Yapay zeka, yaratıcı ve üretken çözümler kadar, etik sınırları zorlayan girişimlere de ilham kaynağı oluyor. Hile yapmak için tasarlanmış Cluely’nin eğitim ve iş dünyasında nasıl bir tehdit oluşturduğu, yasal ve ahlaki açıdan tartışılıyor. Kaynak chip

Devamı

Devamı
Elon Musk’ın Optimus robotları, Çin’den gelen darbelere takıldı
  • Nisan 24, 2025

Tesla’nın insansı robotu Optimus’un seri üretim hedefleri, Çin ve ABD arasındaki giderek derinleşen ticaret savaşının ve nadir toprak elementlerinin ihracat kısıtlamalarıyla en büyük darbeyi aldı. Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir