ChatGPT’nin kullanıcı sayısı Ghibli tarzı görseller sayesinde ikiye katlandı

OpenAI‘ın kısa süre önce ChatGPT-4o modeline eklediği görsel oluşturma özelliği, kullanıcıların Ghibli tarzında çizimler yaratmasına olanak tanıdı ve bu da platforma olan ilgiyi artırdı.

OpenAI CEO’su Sam Altman, geçtiğimiz günlerde TED küratörü Chris Anderson ile yaptığı söyleşide, yalnızca birkaç hafta içinde ChatGPT kullanıcılarının sayısının ikiye katlandığını açıkladı. Ancak toplam kullanıcı sayısı konusunda net bir rakam paylaşmadı. Altman’ın yorumlarına göre bu sayı 800 milyon ila 1 milyar arasında değişiyor olabilir.

Altman, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10’unun OpenAI sistemlerini kullandığını da ifade etti. Bu da yaklaşık 800 milyon kullanıcıya işaret ediyor. Kullanıcı artışının büyük bölümü, insanların ChatGPT ile Ghibli tarzı görseller yaratma hevesinden kaynaklanıyor. Bunun ardından sosyal medyada hızla yayılan oyuncak figür ve sanat objesi temalı görseller gibi yeni akımlar da bu ilgiyi desteklemiş görünüyor.

Altman’a bu görsellerin sanatçıların tarzını birebir taklit etmesi durumunda telif hakkı ödenip ödenmeyeceği de soruldu. OpenAI CEO’su, gelecekte belli komutların sanatçılara otomatik ödeme yapılmasını sağlayabilecek bir sisteme dönüşebileceğini belirtti. Ayrıca, sistemin doğrudan telifli içerikler üretmesini engelleyen önlemlerin devrede olduğunu vurguladı.

Bu açıklamalar özellikle Japonya’daki yasal çerçeve bağlamında önemli. Japon Telif Hakkı Yasası’nın 30-4. maddesine göre, yapay zeka sistemlerinin eğitiminde telifli eserler izinsiz olarak kullanılabiliyor. Ayrıca, Japonya’da genel bir sanat tarzını taklit etmek telif ihlali sayılmıyor. Ancak Ghibli filmlerinden belirli karakterleri ya da sahneleri doğrudan kopyalamak yasal sınırı aşabilirken, kendi fotoğrafını Ghibli tarzında yorumlamak bu sınırı ihlal etmiyor.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Kopya çektiği için üniversiteden atıldı, hile yapmak için yapay zeka geliştirdi
  • Nisan 24, 2025

Yapay zeka, yaratıcı ve üretken çözümler kadar, etik sınırları zorlayan girişimlere de ilham kaynağı oluyor. Hile yapmak için tasarlanmış Cluely’nin eğitim ve iş dünyasında nasıl bir tehdit oluşturduğu, yasal ve ahlaki açıdan tartışılıyor. Kaynak chip

Devamı

Devamı
Elon Musk’ın Optimus robotları, Çin’den gelen darbelere takıldı
  • Nisan 24, 2025

Tesla’nın insansı robotu Optimus’un seri üretim hedefleri, Çin ve ABD arasındaki giderek derinleşen ticaret savaşının ve nadir toprak elementlerinin ihracat kısıtlamalarıyla en büyük darbeyi aldı. Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir