Neurotech girişimi Phantom Neuro, 19 milyon dolar yatırım aldı

Neurotech girişimi Phantom Neuro, 19 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 19 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna Ottobock liderlik etti. ABD merkezli Phantom Neuro’nun yatırım turunda Breakout Ventures, Draper Associates, LionBird Ventures, Time BioVentures, Risk and Return, Actual VC, METIS Innovative, E1 Ventures, Jumpspace, MainSheet Ventures ve Brown Advisory yer aldı. Ayrıca Johns Hopkins Üniversitesi ve Intel’in de şirketin yatırımcıları arasında​ olduğunu hatırlatalım.

2019 yılında kurulan Phantom Neuro’nun toplam yatırım miktarı 28 milyon dolara yükseldi. Şirket, yeni aldığı yatırımı ürün geliştirmek, klinik testler yapmak için kullanacağını açıkladı.

Connor Glass tarafından kurulan Phantom Neuro, Johns Hopkins Üniversitesi’nden çıkan bir girişim. Şirket, temelde sinir sinyallerini okuyarak protez uzuvların doğal ve hassas bir şekilde kontrol edilmesini sağlıyor. Phantom Neuro, cilt altına yerleştirilen ince bir şerit cihaz geliştiriyor.

Bu cihaz, uzvunu kaybetmiş kişilerin vücutlarında hala aktif olan sinir uçlarından gelen sinyalleri algılayarak, bu sinyalleri gerçek zamanlı harekete dönüştüren “Phantom X” adlı yazılım aracılığıyla protez kol veya elin kontrolünü mümkün kılıyor. 

Phantom Neuro’nun çözümü, sadece protez kullanıcılarına yüksek doğrulukla işlev kazandırmakla kalmıyor. Aynı zamanda gelecekte robotik kontrol sistemleri, uzaktan kumandalı cihazlar ve yapay zeka destekli hareket eğitimi gibi alanlarda da kullanılabilecek bir altyapı sunuyor. Şirketin amacı hastaların bireysel yaşam kalitesini artırırken bu teknolojiyi ölçeklenebilir hale getirmek.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Kopya çektiği için üniversiteden atıldı, hile yapmak için yapay zeka geliştirdi
  • Nisan 24, 2025

Yapay zeka, yaratıcı ve üretken çözümler kadar, etik sınırları zorlayan girişimlere de ilham kaynağı oluyor. Hile yapmak için tasarlanmış Cluely’nin eğitim ve iş dünyasında nasıl bir tehdit oluşturduğu, yasal ve ahlaki açıdan tartışılıyor. Kaynak chip

Devamı

Devamı
Elon Musk’ın Optimus robotları, Çin’den gelen darbelere takıldı
  • Nisan 24, 2025

Tesla’nın insansı robotu Optimus’un seri üretim hedefleri, Çin ve ABD arasındaki giderek derinleşen ticaret savaşının ve nadir toprak elementlerinin ihracat kısıtlamalarıyla en büyük darbeyi aldı. Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir