Yapay zeka agent ve otomasyon geliştirmenizi sağlayan araç: n8n

Her geçen gün yapay zeka agent’ları ve otomasyonların daha fazla hayatımızda yer aldığını görüyoruz. Gelin, kendi agent ve otomasyonlarınızı hayata geçirebileceğiniz n8n‘e yakından bakalım. Açık kaynaklı iş akışı otomasyon aracı n8n, uygulamalar arasında otomatikleştirilmiş süreçler oluşturmayı sağlıyor. n8n, yerel olarak barındırma (self-hosted) ve bulut tabanlı seçeneklere sahip. 

n8n’in öne çıkan özellikleri

n8n, 400’den fazla uygulama ile entegre oluyor. Ayrıca n8n’in yapay zeka modelleriyle entegrasyon yetenekleri, yapay zeka destekli iş akışları oluşturmanıza imkan tanıyor. Kullanıcılar, JavaScript veya Python kullanarak iş akışlarına özel işlevler ekleyebiliyor. Kullanıcıların, npm veya Python kütüphanelerini entegre edebilmesi de mümkün. Veri güvenliği için n8n’i tamamen kendi sunucularınızda barındırabileceğinizi de belirtmekte fayda var. 

n8n ile iş akışı ve agent oluşturma 

Biraz kullanım örneklerinden de bahsedelim. n8n’i kullanmaya başladığınız zaman platform otomatik olarak bir yapay zeka agent akışı sunuyor. Böylece ilk yapay zeka agent’ınızı kolayca oluşturabiliyorsunuz. Benim karşıma çıkan yapay zeka agent akışı bir atılan mesajın ardından Google takvim ile etkileşime giren bir agent içeriyordu. Akışı çalıştırmam için OpenAI ve Google credential’larımı girmem yeterli oldu. Bu arada yeni credential oluştur diyerek n8n üzerinden kolayca credential ekleyebileceğinizi de belirtelim. Ben bu adımı tamamladıktan sonra, oluşturduğum otomasyonu test etmek için agent’a 7 Mayıs tarihinde programımda ne olduğunu sordum, agent hızlıca takvimimden veri çekerek programımda Webrazzi XYZ 2025 etkinliği olduğunu belirtti. Etkinlikle ilgili tüm detayları da iletti. 

Bir de sıfırdan iş akışı oluşturmaktan söz edelim. Ben Webrazzi ve Tech.eu’dan alınan haberlerin OpenAI tarafından özetlenip e-posta olarak gönderilmesini içeren bir iş akışı tasarladım. Tıklama ile aktive olan bu süreç için öncelikle RSS Read düğümünü ekledim. Önce tek tıklama ile Webrazzi’den güncel haberlerin bana e-posta olarak düşmesini sağladım. Sonrasında Tech.eu RSS’ini de sürece dahil ettim ve her iki kaynaktan çekilen verilerin bir araya getirilmesi içim Merge düğümünü ekledim. Bu adımları izlediğimde her bir haberin özetlendiği e-postalar aldım. Ancak amacım, güncel haberlerin tek bir e-postada özetlenmesiydi. Bu nedenle süreci tekrar gözden geçirerek başka fonksiyonlar ekledim. Sonuçta istediğim amaca ulaştım.

Ben geliştirici olmayan biri olarak ilk etapta daha basit süreçler inşa edebildim. Ancak araçta hata yönetimi, koşullu dallanma ve alt iş akışları gibi konularda ileri düzey çalışmalar yürütmek de mümkün. n8n’in agent’ınızı hayata geçirirken danışabileceğiniz bir yapay zeka chatbot sunması güzel. Üstelik bu chatbot n8n topluluğunun içeriklerinden faydalanıyor. Ayrıca n8n, resmi dokümantasyon, forumlar ve eğitim materyalleri gibi değerli kaynaklar da sunuyor. Eğer siz de kendi agent’larınızı ya da otomasyonlarınızı oluşturmak istiyorsanız, n8n güzel bir başlangıç noktası olabilir. 

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Siber güvenlik şirketi Endor Labs, 93 milyon dolar yatırım aldı
  • Nisan 24, 2025

Siber güvenlik şirketi Endor Labs, 93 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 93 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna DFJ Growth liderlik etti. ABD merkezli Endor Labs’in yatırım turunda Salesforce Ventures, Lightspeed Venture Partners, Coatue, Dell Technologies Capital, Section 32 ve…

Devamı

Devamı
OpenAI, ChatGPT’nin görüntü oluşturma özelliğini geliştiricilerin kullanımına sundu
  • Nisan 24, 2025

ChatGPT‘nin geçtiğimiz haftalarda yayınlanan görüntü oluşturma özelliği ile bir haftada 700 milyondan fazla görsel üretildiğini sizlere aktarmıştık. OpenAI Çarşamba günü ChatGPT’deki yeni ve geliştirilmiş görüntü oluşturma özelliğini destekleyen teknolojiyi API’na getirdiğini açıkladı. Böylece geliştiriciler, bu özelliği uygulamalarına ve hizmetlerine…

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir