OpenAI’ın gelecekteki yapay zeka modellerine erişmek için kimlik doğrulama gerekecek

Geliştiricilerin OpenAI‘ın gelecekteki belirli yapay zeka modellerine erişmek için bir kimlik doğrulama sürecini tamamlaması gerekebilir. Şirketin geçen hafta yayınladığı bir destek sayfasına göre, Doğrulanmış Organizasyon adı verilen doğrulama süreci, geliştiricilerin OpenAI platformundaki en gelişmiş modellere ve yeteneklere erişimin kilidini açmaları için yeni bir yol. 

Doğrulama için devlet tarafından verilmiş bir kimlik gerekiyor. Söz konusu kimliğin OpenAI’ın API’ı tarafından desteklenen ülkelerden birinden verilmesi gerektiğini de belirtelim. OpenAI’ın belirttiğine göre; bir kimlik her 90 günde bir yalnızca bir kuruluşu doğrulayabilecek. Bununla beraber, tüm kuruluşlar, doğrulama için uygun olmayacak. 

OpenAI’ın destek sayfasında şu ifadeler yer alıyor: 

OpenAI olarak, yapay zekanın hem geniş çapta erişilebilir olmasını hem de güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlama sorumluluğumuzu ciddiye alıyoruz. Ne yazık ki, geliştiricilerin küçük bir azınlığı OpenAI API’lerini kasıtlı olarak kullanım politikalarımızı ihlal ederek kullanıyor. Gelişmiş modelleri daha geniş geliştirici topluluğuna sunmaya devam ederken, yapay zekanın güvenli olmayan kullanımını azaltmak için doğrulama sürecini ekliyoruz.

OpenAI’ın bu yeni doğrulama süreci ile ürünlerinin güvenliğini artırmayı hedeflediğini söyleyebiliriz. Modellerinin kötü niyetli kullanımını tespit etme ve azaltmaya dair raporlar yayınlayan şirket, IP hırsızlığını önlemeyi de amaçlıyor olabilir. Bloomberg’ün paylaştığı bilgilere göre OpenAI, Çin merkezli yapay zeka laboratuvarı DeepSeek ile bağlantılı bir grubun 2024’ün sonlarında, OpenAI’ın şartlarını ihlal ederek modelleri eğitmek için API’ı aracılığıyla büyük miktarda veri sızdırıp sızdırmadığını araştırmaktaydı. Şirketin, Doğrulanmış Organizasyon özelliği sayesinde bu tarz durumların önüne geçmesi olası.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Meta, Facebook’ta spam avına çıktı: Alakasız etiketler ve sahte hesaplara sıkı takip
  • Nisan 25, 2025

Meta, Facebook’taki spam içeriklerle savaş başlattı. Alakasız görseller, etiket bombardımanı ve sahte etkileşimler artık para kazandıramayacak. İşte yeni kurallar ve yaptırımlar… Kaynak chip

Devamı

Devamı
Anthropic, yeni programı ile yapay zeka "model refahını" incelemeye odaklanıyor
  • Nisan 25, 2025

OpenAI rakibi Anthropic, dün model refahı olarak adlandırdığı kavramı araştırmak ve model refahına hazırlık yapmak için bir araştırma programı başlattığını duyurdu. Anthropic program kapsamında bir yapay zeka modelinin refahının ahlaki olarak dikkate alınmayı hak edip etmediğini belirlemenin yollarını…

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir