
On yedinci yüzyıldan 21. yüzyıla uzanan bir anlatı ile eserlerin beğeniye sunulduğu “Bir Temsilin Hikayesi” sergisi, geçtiğimiz günlerde Başakşehir Belediyesi Şehir Sanat Galerisi’nde ziyarete açıldı. Sergi, köklü bir mirası görünür kılmak ve geçmiş ile gelecek arasındaki bağı sanat aracılığıyla anlatmak amacıyla hazırlandı. Küratör Şükran Aydın, serginin kültürel mirasın bugüne yansıyan kıymetli bir durağını temsil ettiğini, gelenekten ilham alan her eserin, yarınlara uzanacak hikayenin bir parçası olduğunu söylüyor. Aydın, temsil edilen değerlere sahip çıkabilmenin ve hikayeyi gelecek kuşaklara taşıyabilmenin umudunu taşıdığını ifade ediyor.
Yüzün üzerinde hüsnühat, tezhip ve minyatür eserinin yer alacağı sergide, Hafız Osman, Mahmud Celaleddin Efendi, Kazasker Mustafa İzzet Efendi gibi tarihe iz bırakmış büyük hattatlar, onların izinden giden bugünün sanatçıları tarafından temsil ediliyor. Tezhip sanatında İsmail Hakkı Altunbezer’den Süheyl Ünver’e, Fatma Rikkat Kunt’tan Muhsin Demironat’a uzanan estetik mirasın çağdaş temsilcileriyle buluşacağı sergide, minyatür sanatı da Cahide Keskiner, Ülker Erke ve Nusret Çolpan gibi öncü sanatçıların ardından gelen öğrencileri aracılığıyla sunulacak.
Kızılay Başkanı Yılmaz: Kurban bedeli yurtiçinde 13 bin 250 yurtdışında 5 bin 250 lira Kızılay Başkanı Yılmaz: Kurban bedeli yurtiçinde 13 bin 250 yurtdışında 5 bin 250 lira
Sonraki haber Türk Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz. Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz 2025 yılı vekaletle kurban kesim kampanyasına ilişkin detayları düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Kızılay’ın Kısıklı’daki İstanbul ofisinde düzenlenen toplantıda konuşan Yılmaz, “Geçen sene 21 bin…
Devamı‘Cumhuriyet Dönemi Ankara Planlanması ve İnşası’ UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne kaydedildi ‘Cumhuriyet Dönemi Ankara Planlanması ve İnşası’ UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne kaydedildi
“Ankara: Modern Bir Cumhuriyetin Planlaması ve İnşası” başlıklı dosya, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNESCO Türkiye Millî Komisyonu iş birliğinde hazırlanarak listeye alındı. Bu gelişmeyle birlikte Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ndeki varlık sayısı 80’e yükseldi. “Ankara: Modern…
Devamı